Verboden liefde Deel 17

Het was woensdagmiddag en Jonas was op tijd klaar van school en hij hoefde pas om 17 uur naar de winkel om te gaan werken. Fluitend reed hij rechtstreeks vanuit school naar het ziekenhuis om bij Robert op bezoek te gaan, hij was wel wat te vroeg maar zolang er niemand wat zei zou hij net doen alsof niet beter wist dat het bezoekuur pas over een half uur was. Jonas liep de kamer in en zag dat Robert tv aan het kijken was en niet in de gaten had dat hij de kamer binnen kwam, de buurman van Robert lag te slapen. Pas toen Jonas bijna bij het bed was merkte Robert op dat er iemand zijn kant op kwam en keek om, hij begon te lachen toen hij Jonas zag en keek ook meteen op de klok die boven de deur hing. Je bent te vroeg zei Robert, zal ik dan maar weer weg gaan? Nee, nee blijf maar lekker bij mij, als de verpleging komt duik je maar onder de dekens grapte Robert, dat wil ik nu ook wel zei Jonas.

Hoe ging het op school? Gaat wel, saaie kost, Jasmijn en Henk zijn nu officieel een stelletje en wat Henk mij in mijn oor heeft gefluisterd zodat Peter het niet hoorde, zijn ze gisteren bij Jasmijn op de kamer al uitvoerig op ontdekking gegaan bij elkaar. Nou Jasmijn laat er geen gras over groeien om nu al aan een andere relatie te beginnen zei Robert, maar ik gun het haar en Henk ten zeerste. Heb je Marco nog gezien vroeg Robert, nee die loopt nu met een hele grote boog om ons heen. Ik vind dat jullie hem te hard hebben aangepakt zei Robert, die jongen heeft het al moeilijk genoeg nu het bekend is geworden van hem en die andere jongen, ik ben even die naam kwijt. Arno, zei Jonas, ja ik heb er vandaag ook nog over nagedacht, het valt niet goed te praten hoe hij Jasmijn voor het blok heeft gezet en ik denk als hij een tijdje had gewacht dat de reactie van Peter en Henk een stuk milder was geweest. Dat kan wel zijn Jonas, maar dan nog hebben Henk en Peter er niet echt iets mee te maken, dit iets tussen Marco en Jasmijn en die moeten dat samen oplossen. Jasmijn wil Marco niet meer zien zei Jonas en bij Peter en Henk hoeft hij zeker niet in de buurt te komen.

En bij jou, wilde Robert weten? Bij mij, ja even denken, ik denk als hij het even laat rusten ik wel normaal met hem kan praten. Maar nu even iets anders zei Jonas, hoe was jou dag, is de arts bijvoorbeeld geweest en zo ja wat heeft hij gezegd? Ja de arts is geweest en zoals het er nu naar uit ziet gaat morgen mijn halsbandje eraf. Je halsbandje? Ja mijn halsbandje, grapte Robert, mijn infuus, dan gaan ze nog wat onderzoeken doen en gaan ze kijken wanneer ik eventueel naar huis mag. He dat is goed nieuws, en dat vertel je mij niet toen ik binnen kwam, dit vind ik veel belangrijker dan school. En er is vandaag ook nog een agent geweest bij mij, Ter Beke, zegt jou die naam wat? Jazeker die man heeft mij verteld dat jij was mishandeld en neergestoken, ook heeft mijn moeder een verklaring tegen mijn vader bij hem afgelegd, wat kwam hij doen? Hij kwam kijken hoe het met mij ging en vroeg tevens of ik mij nog iets van het hele gebeuren kon herinneren.

Hij zei ook dat het voorarrest van je vader is verlengd, hij verwachte over een maand of 3 a 4 dat de zaak voor zou komen, maar dat ik daar later nog bericht over zou krijgen. Het bezoekuur was inmiddels afgelopen en jonas fietste naar huis om zijn schoolspullen af te gooien en daarna naar zijn werk te fietsen. Onderweg naar zijn werk werd hij ingehaald door Arno, die afremde en naast hem kwam fietsen. Kan ik je even spreken vroeg Arno? Ik ben onderweg naar mijn werk, kan het wachten tot vanavond als ik klaar ben met werken, dat zal rond 21 uur zijn. Ja dat is goed zei Arno, waar wil je afspreken? Maakt mij niet uit zei Jonas, zeg het maar. Zullen we hier bij dit pleintje afspreken waar we nu langst rijden. Ja is goed, ik ben er tussen 21 en 21:15 uur zei Jonas. Okee ik wacht op je dan. Ze groette elkaar en Arno sloeg af. Jonas had een vermoeden waar Arno het over wilde hebben, het zal wel over Marco gaan. Rond 21:15 kwam Jonas aan op het pleintje en zag Arno al op het bankje zitten, hij fietste er naar toe en begroette hem. Hij ging naast Arno op de bank zitten en vroeg, dit gaat over Marco zeker? Arno zei even niets, niet goed wetend hoe te beginnen, maar zei uiteindelijk ja dit gaat over Marco en mij. Kijk hoe Marco het met Jasmijn heeft uitgemaakt praat ik niet goed en ook niet dat hij meteen daarna mij op mijn mond pakte, waar zij nog bij stond.

Dat heb ik hem ook verteld en toen ik hem dat zei, zag hij het zelf ook in dat hij fout was bezig geweest en dat hij het beter anders had kunnen oplossen. Daarom wilde hij een dag later ook zijn excuus maken aan Jasmijn maar werd tegen gehouden door jullie. Hij durft na het voorval van gisteren op het schoolplein bijna niet meer naar school te komen enkel omdat hij bang is jullie tegen te komen, zeker na wat Peter tegen hem heeft gezegd. Ja dat kan ik goed begrijpen, maar waarom kom jij naar mij? Ik zag dat jij en Jasmijn Henk en Peter hebben tegen gehouden om Marco aan te vallen, allereerst wil ik je daarvoor bedanken, maar ik wil je ook vragen om met Henk en Peter te praten zodat Marco weer normaal naar school kan en durft. Ik wil het wel proberen zei Jonas maar ik kan niets beloven, ik zal normaal blijven doen tegen Marco, ondanks dat ik zijn houding richting Jasmijn ten zeerste afkeur en ik ga mijn vriendschap met Peter en Henk niet op het spel zetten hiervoor. Dat snap ik, dat verwachten Marco en ik ook helemaal niet van jou, maar als je wilt proberen om de storm mee te luwen dan zou dat zeer fijn zijn. Na dit afgesproken te hebben gingen ze beide naar huis. De volgende morgen sprak Jonas met Peter en Henk over het gesprek wat hij met Arno had gehad en wat Arno aan hem had gevraagd, ook vertelde hij dat hij gisterenmiddag met Robert daar ook nog een heel gesprek over had gehad en hoe hij er over dacht.

Peter en Henk beloofde dat ze Marco met rust zouden laten zolang Marco maar uit hun buurt bleef en ook Jasmijn niet ging lastigvallen, Peter zou mijn zijn zusje gaan praten en als zij behoefte had aan een gesprek met Marco dat ze dat dan zelf zou aangeven aan Marco. Jonas liep vervolgens naar Arno en Marco toe die op een afstandje hadden staan kijken en Jonas vertelde dat Marco met rust gelaten zou worden mits hij aan de genoemde voorwaarden zou houden en dat als Jasmijn wilde praten ze daar zelf mee zou komen aanzetten en Marco zich niet mocht opdringen aan haar. Daar konden Marco en Arno mee leven en bedankte Jonas voor zijn inzet. De schoolbel ging en iedereen liep naar binnen om naar de lessen te gaan.

2498 keer gelezen

Score: 8
(van aantal stemmen: 20)

Je moet eerst inloggen om te kunnen stemmen.