Veboden liefde Deel 18

Op Donderdagmorgen kwam de arts bij Robert kijken en besloot dat het infuus eraf mocht. Robert vroeg aan de arts wanneer hij naar huis mocht, de arts vertelde dat ze vanmiddag en morgenvroeg nog een paar onderzoeken wilden doen en als die positief zouden zijn hij dan ontslagen werd uit het ziekenhuis, dat zou op zijn vroegst zaterdag zijn maar anders op maandag. Toen de arts weg was appte Robert meteen naar Jonas om hem het nieuws te vertellen en hij kreeg een appje terug van Jonas dat vanmorgen de storm tussen Marco, Peter en Henk geluwd was maar dat hij de details vanavond wel zou vertellen tijdens het bezoekuur. Jonas appte zijn moeder dat Robert zaterdag of maandag naar huis mocht en vertelde het aan zijn vrienden op school, ook appte hij Sabine met het goede nieuws. Na school fietste Jonas naar huis en bedacht zich dat Robert niets meer te eten in huis had en dus in een leeg huis zou komen, dus besloot hij naar de winkel te fietsen waar hij werkte en daar wat inkopen te doen, daar kwam hij zijn baas tegen en vertelde dat Robert zaterdag of maandag weer naar huis mocht en hij wat inkopen daarvoor deed. Zijn baas zei als je klaar bent en af wil gaan rekenen, kom je eerst maar even naar mij toe.

Eehh dat is goed, maar waarom wilde Jonas weten? Dat merk je straks wel, doe eerst maar de boodschappen dan zie ik je straks wel. Jonas deed de boodschappen en toen hij klaar was liep hij naar het bureau naast de kassa’s om naar zijn baas te gaan. Hij liep naar binnen en zag dat zijn baas aan de telefoon was, dus wachtte hij even tot zijn baas had opgehangen. Heb je alles vroeg zijn baas? Ehh ja, hoezo wilde Jonas weer weten? Kom maar mee en samen liepen ze naar kassa 1 waar hoofdcassierre Debbie zat en zijn baas zei, Debbie wil je alles van Jonas even aanslaan en dan het bonnetje aan mij geven. Debbie deed wat ze opgedragen werd en gaf het bonnetje aan haar baas. De chef van Jonas keek naar het bedrag op het bonnetje en zei tegen Jonas, doe Robert de groeten van mij en zeg maar tegen hem dat we hem graag snel terug zien in de winkel als klant. Wat moet ik betalen chef want u hebt het bonnetje en ik weet het bedrag niet. Deze boodschappen krijgen jullie van mij Jonas, je hoeft helemaal niets te betalen. Jonas dankte zijn chef hartelijk en gaf hem een hand en fietste naar het appartement van Robert om de boodschappen om te bergen. Daarna ging hij naar huis om zich om te kleden en samen met zijn moeder te eten.

Onder het eten zei Marie tegen Jonas dat ze vanmiddag een telefoontje had gehad en dat ze was aan genomen en ze zou volgende week al kunnen beginnen. Dat is goed nieuws mam, hartelijk gefeliciteerd met je baan. Ik heb vanmiddag boodschappen gedaan voor Robert en heb alle boodschappen gratis gekregen van mijn baas. Zo dat is gul zei Marie, je mag jezelf gelukkig prijzen met zo een baas. Na het eten fietsten ze samen naar het ziekenhuis om bij Robert op bezoek te gaan. Hallo Schat en hij gaf Jonas een zoen, hallo Marie, kijk mijn halsbandje is verwijderd en Robert liet zijn arm zien. Helemaal geweldig zei Marie, dan kun je nu echt gaan aftellen. Ik heb vanmiddag boodschappen gedaan voor je zei Jonas, en weet je wat, ik heb alles gratis mee gekregen van mijn baas en moest zeggen van hem dat hij je weer graag zelf verwelkomt in de winkel. Dat is heel aardig van je baas, eigenlijk best grappig, jouw baas is meer met mij begaan dan mijn werkgever, buiten het telefoontje dat ik vanmiddag heb gehad heeft mijn werkgever nog helemaal niets van zich laten horen. Zo gaat het jammer genoeg heel vaak zei Marie, want voor nu ben je niet productief en kost je enkel geld voor hun.

Ik denk dat ik eerst maar eens goed uitziek en dan op zoek ga naar een andere werkgever, ik weet nu hoeveel ik beteken voor mijn baas, daar heb ik dan jaren voor gewerkt en altijd klaar voor gestaan. Hoe zit het nu eigenlijk tussen Marco, Peter en Henk wilde Robert weten? Jonas begon het hele verhaal te vertellen, over hoe Arno hem gesproken had gisterenavond en hij vanmorgen met Peter en Henk in gesprek is gegaan en hoe Robert over de situatie dacht. Nou dat heb je goed opgelost zeiden Marie en Robert in koor. Wat heeft hij goed opgelost klonk er uit de deuropening? Alle drie keken ze verbaasd richting de deur, daar stonden Sabine en Yousra, ze werden hartelijk begroet door de rest en Yousra werd meteen voorgesteld. Wij willen jullie wat vragen zei Sabine, Yousra is nu 11 weken zwanger en jullie zijn de eerste die het weten buiten onze ouders en we zouden het leuk vinden als jullie beide peter zouden worden van ons eerste kindje! Robert en Jonas keken elkaar verrast aan en zeiden volmondig JA, dit hadden ze niet aan zien komen en feliciteerden Sabine en Yousra.

We zijn zeer vereerd met jullie verzoek maar ik heb toch even een vraag zei Robert, vraag maar zei Yousra. Waarom vragen jullie ons, ik bedoel jullie kennen ons eigenlijk nog maar net, in jouw geval letterlijk Yousra. In de tijd dat jij bij mij op de IC afdeling lag zag ik bij Jonas echt liefde naar jou uitstralen en toen jij bij was gekomen uit je kunstmatige coma en ik met jou diverse gesprekken had merkte ik dat die liefde geheel wederzijds was. Als ik dan na mijn werk thuis kwam vroeg Yousra altijd hoe het op mijn werk was omdat ze weet dat ik soms erge dingen zie en soms een luisterend oor nodig heb, maar sinds ik haar over jullie vertelde vroeg ze altijd hoe het met Robert ging. Daarom onze beslissing om jullie te vragen om peter te worden voor ons kindje. Er werd nog wat over en weer gepraat en al snel was het bezoekuur afgelopen en namen ze allen afscheid van Robert met Jonas uiteraard als laatste. Terwijl Marie, Sabine en Yousra op de gang stonden te wachten op Jonas, omhelsde Jonas Robert goed en zei tegen hem, we worden ooms schat PEETOOMS en hij kuste Robert. Nou tot morgen schat zei Robert en liet Jonas los. Jonas zwaaide in de deur nog naar Robert en liep de gang op. Buiten namen Marie en Jonas afscheid van Sabine en Yousra en Jonas kon het niet nalaten om even over de buik van Yousra te wrijven, wat een vertederd beeld gaf.

Onderweg naar huis zei Marie, kom we slaan hier even links af, ik heb honger gekregen van al dat goede nieuws en ik denk dat jij ook wel wat lust of niet Jonas? Ja, ik heb stiekem ook honger gekregen en ze stopte bij de Mamma’s, het beste shoarma restaurant in de omgeving. Ze bestelde gezamenlijk een mamma’s grill menu voor 2 personen en toosten tijdens het wachten op het eten op de toekomst die hun drieën te wachten stond. Het werd nog een gezellige avond en rond 23 uur fietsten ze richting huis.

2308 keer gelezen

Score: 9
(van aantal stemmen: 18)

Je moet eerst inloggen om te kunnen stemmen.