Verboden liefde Deel 22

Het wat de laatste week voor kerst maar Marie had er helemaal geen zin in na alle gebeurtenissen van afgelopen tijd. Het liefst zou ze de tijd willen doorspoelen tot na nieuwjaar, ook was ze op dit moment hard op zoek naar een ander huisje of appartement want hier wilde ze niet meer wonen. Ze zat wat te surfen op diverse huizen sites toen de telefoon ging, ze keek op het schermpje wie het was en zag de naam Lotte verschijnen. Ze nam op en zei, hallo Lotte met Marie, hallo Marie met Lotte inderdaad, we moeten een andere openingszin gaan bedenken Marie deze wordt een beetje afgezaagd grapte Lotte, haha ja inderdaad we zullen een gaan brainstormen daarover. Hoe bevalt het werken Marie? Best wel vermoeiend eigenlijk, ik kan merken dat ik er lang ben uit geweest, ik ben doodop als ik thuis kom en dan staat ook nog de kerst voor de deur, daar zit ik dit jaar helemaal niet op te wachten, ik heb zelfs de kerstboom en de kerstverlichting niet hangen. Lucas en ik had het idee opgepakt of jij, Jonas en Robert kerst bij ons wilde vieren, dan vieren we samen kerst en kunnen we ook meteen goed kennis maken met Robert.

Jij en Lucas hebben al zoveel voor ons gedaan Lotte, Ik vind het een heel mooi gebaar maar we willen jullie niet nog meer werk bezorgen. Ben je mal Marie, het idee kwam zelfs van Lucas af moet ik eerlijk bekennen. Weet je wat Lotte, ik wil het er eerst met Jonas en Robert over hebben voor ik ja zeg en wij staan erop dat we mee betalen aan het kerstdiner. Dat hoeft niet Marie, jawel anders komen wij zoiezo niet zei Marie. Praat eerst maar eens met Jonas en Robert en dan hebben we het over de rest nog wel. Ik moet nu ophangen want de jongste moet naar de voetbal toe en Lucas moest overwerken. Is goed, doe voorzichtig aan en ik app wel als ik Jonas en Robert heb gesproken. Marie drukte de telefoon af en keek hoe laat het was, 18:30 uur, Jonas was om 18 klaar en zo dus al bij Robert moeten zitten want het was immers woensdag, en hoewel Robert pas net thuis en Jonas uit school even naar Robert mocht golden de regels als voor het hele gebeuren nog steeds, wat leek dat allemaal al lang geleden, maar eigenlijk was het maar 4 a 5 weken geleden dat ze samen deze afspraken goedgekeurd hadden. Ze dacht eraan om de afspraken te versoepelen omdat Jonas zich zo volwassen en verantwoordelijk had gedragen, daar konden veel leeftijdgenoten nog wat van leren. Aan de andere kant als ze nu de afspraken al zou versoepelen zou ze Jonas nog minder gaan zien en dat wilde ze nog niet, zeker nu niet, straks over een half jaar ofzo en alles weer een beetje normaal zou zijn dan zou ze de afspraken gaan herzien.

Ze belde Robert op de huistelefoon, en Robert nam meteen op. Zo dat is snel zei Marie, zat je op de telefoon? Haha bijna, ik druk net Sabine weg, die belde hoe het ging. Ohh okee, hoe ging het met Yousra, is de kleine lastig in haar buik? Ze heeft er weinig last van zei ze, maar ze is pas net 15 weken zwanger, ze heeft nog een hele tijd te gaan. Is Jonas ook In de buurt Robert want ik moet jullie wat vragen? Ik zal even kijken Marie want hij ging douchen, maar ik hoor de kraan niet meer lopen dus ik denk dat hij klaar is, ik zal de telefoon even op de speaker zetten zodat we beide kunnen horen wat je ons wil vragen. Robert liep naar de douche en zag dat Jonas zijn tanden aan het poetsen was met enkel de handdoek om zijn middel heen. Kun je niet meer wachten zei Jonas met een glimlach en een mond vol tandpasta tegen Robert? Ik heb je moeder aan de lijn en ze staat al op de speaker zei Robert, ze wil ons iets vragen. Jonas werd vuurrood, en Robert zei lachend door de telefoon, je zoon wordt nu net zo rood als het haar op zijn hoofd Marie. Marie schoot in de lach en zei, ik ben gelukkig al wat gewend van mijn Jonasje. Z’n Jonasje is het anders niet meer hoor Marie, grapte Robert terug. Ja hallo, zo kan hij wel weer, stelletje pubers, wat is er mamma? Lotte en Lucas hebben gevraagd of wij met kerst bij hun willen doorbrengen omdat er bij ons veel gebeurd is de afgelopen maand en ik had helemaal niets willen doen met kerst. Ik ook niet zei Robert, Maar ik wil hun niet tot last zijn, ze hebben al zoveel voor mij en jullie gedaan de laatste maand. Dat heb ik ze ook al gezegd, maar ze staan erop. Ik heb gezegd dat ik het met jullie zou bespreken en als we zouden komen we dan gewoon meebetaalden aan het kerstdiner.

Dat lijkt mij ook niet meer als normaal Marie, wat wil jij Jonas? Ik laat de beslissing aan jou over mamma, zeg jij het maar. Robert wat wil jij, ik vind het goed Marie, zal ik dan nog even een extraatje halen voor hun als bedankje? Ja is goed, doe maar. Waar houden ze van Marie? Ik weet dat Lucas graag Belgische bieren drinkt en Lotte drinkt graag zoete witte wijn en port. Hoe oud zijn hun kinderen Marie? Niels wordt 14 in januari en Marijn is 12 geworden in oktober. Dan weet ik voor hun ook wel iets denk ik zei Robert. Wat dan, wilde Marie weten? Ik wil 4 kaartjes voor de winter Efteling kopen voor hun. Ja dat is een goed idee dat verwachten ze nooit, doe dat maar Robert. Mam, wat doe je met kerstavond? Dat weet ik nog niet jongen, hoezo? Anders kom je maar naar hier, Sabine en Yousra komen dan ook, we gaan dan gourmetten. Hhmm lekker, klinkt heel verleidelijk. Bij deze komt je dus ook Marie, je mag van mij niet alleen thuis zitten met kerst zei Robert. En eerste kerstdag komen wij je wel ophalen met mijn auto, het is onzinnig om apart te rijden. Ja is goed, dan spreken we dat zo af, ik zal Lotte appen dat we komen en hoe laat we mogen komen. Kom kerstavond maar rond een uur of 6 mam, Sabine en Yousra zouden er rond 19 uur zijn want Sabine moest eerst nog werken tot 16 uur.  Nou ik ga ophangen dan kan jij je aankleden anders vat je kou. Robert heeft een heel goed middel zodat ik het niet kou krijg lachte Jonas.

Veel te veel intieme info voor je moeder, zoon, Wie is hier nu de puber? Marie hing lachend op en appte meteen daarna naar Lotte, ze kreeg een appje terug dat ze om 14 uur gingen eten dus als ze rond 13:30 er waren was het goed. Marie maakte wat te eten klaar voor haar zelf en zat net eten toen de telefoon ging, ze keek op het schermpje en zag onbekend staan. Ze nam op met mevrouw van Tiel, zoals ze dat altijd deed bij onbekende nummers. Goedenavond mevrouw van Tiel met advocatenkantoor Buursma en van Waal, met Rein van Waal, bel ik gelegen? Goedenavond meneer van Waal, ja hoor u belt gelegen. Ik had u overdag al een paar keer proberen te bellen maar u was niet thuis. Dat klopt, ik ben sinds deze week weer aan het werk voor 40 uur per week. Dan zal ik dat meteen in uw dossier zetten dan bellen we u voortaan rond dit tijdstip. Ja graag, want overdag is hier niemand meer nu mijn man Frank vast zit. Ik kan u mededelen dat de scheiding rond is, de advocaat van uw man heeft de scheidingspapieren naar mij verstuurd na uw nu dus ex man ze ondertekend heeft. Tevens heb ik even rond gebeld wanneer uw ex man wordt voorgeleid, maar een precieze datum konden ze nog niet zeggen maar hoogstwaarschijnlijk eind maart of begin april. U wilde nog steeds getuigen tegen uw ex man? Ja dat klopt, ik wil getuigen tegen Frank, dat ze hem maar heel lang opsluiten. Hij wordt beschuldigd van poging tot doodslag en daar staat maximaal 10 jaar voor kan ik u zeggen.

Hoe gaat het nu met meneer Streef en uw zoon? Het gaat verassend goed, Robert is sinds zaterdag thuis en hersteld goed thuis. Dat is mooi om te horen, doe ze maar de groeten namens mij en als ik meer nieuws heb bel ik u weer. Dank u wel, fijne avond, u ook mevrouw. Marie hing op en ze maakte een diepe zucht van opluchting nu ze te horen had gekregen dat Frank de scheidingspapieren had getekend. Ze ging douchen om meteen daarna te bed te gaan, ze wilde in bed nog even Hart van Nederland kijken maar zette voor de zekerheid al haar wekker en stelde de sleeptimer in dat de tv over 1 uur automatisch zou uitspringen mocht ze eerder in slaap vallen, Jonas had een sleutel dus daar hoefde ze niet voor op te blijven. Hart van Nederland had Marie niet meer gered, ze was vrijwel meteen in slaap gevallen toen ze in bed ging liggen.

2356 keer gelezen

Score: 9
(van aantal stemmen: 23)

Je moet eerst inloggen om te kunnen stemmen.