Verboden liefde Deel 24

Marie fietste richting Robert en Jonas, ongewild was ze toch meer met de liefdesverklaring bezig als ze op dat moment zou willen. Ze merkte dat ze de voor en tegens tegen elkaar aan het afwegen was, mijn god waar ben ik in hemelsnaam mee bezig dacht ze bij zichzelf, Peter had letterlijk mijn zoon kunnen zijn, hij is maar 2 maanden ouder dan Jonas. Okee hij is 18 en dus zou het officieel wettelijk mogen net zoals Jonas en Robert, maar toch, bij haar zoon had ze het redelijk normaal gevonden dat hij met een 35 jarige man een relatie kreeg, maar nu zat ze zelf in dit parket. En hoe zou Jonas gaan reageren bedacht ze zich ineens als hij merkt dat zijn beste vriend achter zijn moeder aan zit. Ze kwam bij de Flat van Robert aan en belde aan, ze was wat aan de vroege kant want het was pas 17:45 en ze werd verwacht rond 18 uur. Hoi mam hoorde ze Jonas zeggen en hij deed de deur open. Zie je nu wel zei Robert als we nu seks hadden gehad, hadden we ineens af moeten breken omdat je moeder vroeger is. Jonas liep naar de deur en wachtte in de deuropening op zijn moeder. Hoi mam, wat zie jij er chic uit, ja jongen het is kerstmis en dat is het niet iedere dag ,maar jij ziet er ook uit om door een ringetje te halen.

Toen ze de woonkamer instapte kwam Robert net uit de keuken gelopen, Hallo schoonmoeder grapte Robert, Hallo schoonzoon en ze gaf Robert 3 zoenen, fijne kerst. He waarom krijgt hij wel 3 zoenen van je en ik niet riep Jonas gespeeld boos, nou kom hier zoon dan krijg jij ze ook, ik dacht dat je ze van mij niet weer wilde alleen nog maar van Robert en ze knipoogde naar Robert. Haha leuk mam, ik zal het onthouden. Wat wil je drinken mam? Nou doe maar een kopje koffie om te beginnen. Ze ging op de bank zitten en Robert ging de 2 pakketten onder het bed vandaan halen die voor Lucas en Lotte waren om ze aan Marie te laten zien. Kijk Marie dit heb ik laten maken voor Lucas en Lotte. Dat ziet er mooi uit, daar gaan ze vast heel blij mee zijn, wat krijg je van mij? Het was 170 euro in totaal inclusief die 4 kaartjes voor de winter Efteling, dus 85 euro, maar maak het maar over als je betaald hebt gekregen. Robert pakte de pakketten weer op en bracht ze terug naar de slaapkamer, toen pakte hij de 2 pakketten voor Marie en Jonas onder het bed vandaan en liep daarmee weer naar de woonkamer. Marie keek Robert vragend aan en vroeg, is er iets met die pakketten? Ja er is inderdaad wat met deze pakketten en hij gaf er een aan Marie en de ander aan Jonas, deze zijn voor jullie als bedankje wat jullie voor mij hebben gedaan in het ziekenhuis en daarbuiten. Och gek dat had toch niet gehoeven, je hoort gewoon bij de familie al dacht mijn ex man daar heel anders over. Marie stond op en kuste Robert ontroerd wederom 3 maal als bedankje voor het wijnpakket. Jonas omhelsde zijn moeder en Robert tegelijk en zoende beide 3 keer. Wordt wel moeilijk fietsen straks met dat pakket achterop. Laat hier maar staan Marie, als wij morgen jou ophalen met de auto nemen we hem wel meteen mee voor je, stelde Robert voor. Ja dat zou fijn zijn Robert, nogmaals hartelijk bedankt.

Robert ik wil eigenlijk nog wat met je bespreken voor Sabine en Yousra komen. Jonas keek zijn moeder hoopvol aan want hij hoopte dat ze zou beginnen over wat ze afgelopen donderdag tegen hem had gezegd. Brand maar los Marie, kan wil je bespreken? Het gaat over Jonas en jou, ik wilde eigenlijk dit over een tijdje pas voorstellen, als ik iets anders heb gevonden voor mijzelf. Ik wil de afspraak herzien van een paar weken geleden als jij dat goed vindt. Robert keek haar vragend aan?Weet je nog dat ik een aantal weken geleden vertelde dat Jonas in het weekend en op woensdag bij jou mocht zijn? Ja uiteraard weet ik dat nog, ik ben superblij met die afspraak. Ik ben toch op zoek voor een appartement voor mij alleen, want Jonas is inmiddels bijna 19 kan al heel goed op eigen benen staan, dat heeft hij tenminste de afgelopen weken laten zien. Daarom wil ik die afspraak die we hebben gemaakt versoepelen als jij dat tenminste ook wilt Robert. Van mij mag hij als hij dat wilt en jij uiteraard ook wilt hier komen wonen, zeg maar dat jullie gaan samen wonen, mits hij op school goede cijfers blijft halen en zijn examen haalt. Jonas blijft nog wel bij mij ingeschreven staan op papier totdat hij helemaal klaar is met studeren. Hoe denk jij over deze versoepeling Robert? Jee Marie, hier overval je mij echt mee, ja Jonas mocht hier absoluut niets over zeggen tegen jou, want anders zou ik dit voorstel meteen afkappen, maar gezien je reactie heeft Jonas netjes woord gehouden. Ja natuurlijk zou ik graag willen hebben dat Jonas bij mij komt wonen, ik bedoel ik zie hem onwijs graag en wil graag de rest van mijn leven met hem delen als hij dat tenminste ook wilt, en ze keken samen Jonas aan.

Daar hoef ik niet lang over na te denken schat, natuurlijk wil ik mijn leven met jou leven delen, en we worden ook allebei peetoom. Per wanneer wil je dit laten ingaan Marie? Laten we zeggen dat ik 1 januari een mooie datum vind, een mooie datum om een mooi nieuw jaar samen te beginnen en dit jaar snel af te sluiten na wat er een paar weken geleden is gebeurd. Dat vind ik ook een mooie datum Marie, vind jij dat ook Jonas? Ze keken beide naar Jonas en zeggen hem heftig zijn hoofd ja schudden. Op dat moment ging de telefoon van Robert en hij zag dat het Sabine was, hij nam op en zei hoi Sabine, onderweg? Hallo Robert, ik ben het Yousra, Sabine is pas net thuis van haar werk en is nu aan het douchen, ik denk dat we een half uurtje later zijn. Okee geen probleem, we zien jullie vanzelf verschijnen. Robert hing op en zei Sabine en Yousra komen iets later, Sabine is pas net thuis van haar werk. Robert nu nog even iets anders begon Marie, ja zeg of vraag maar, ik heb geen geheimen voor mijn aller aller allerliefste schoonmoeder! Marie begon te blozen en vroeg toen jij in het ziekenhuis lag zei Jonas ons dat we geen familie hoefde te bellen, een brutale vraag van mij, maar die vraag houd mij al even bezig en Jonas wil niets zeggen daarover, hoe komt het dat we niemand hoefde te bellen? Ik heb geen contact meer met mijn familie Marie, wat Jonas en u nu meemaken met uw ex man heb ik mee gemaakt met mijn beide ouders. Die hebben mij meteen op straat gezet toen ik uit de kast kwam op mijn 17de. Ik heb, sorry had nog wel een oudere zus die al zelfstandig woonde ver weg van mijn ouders omdat haar vriendjes keuze bij mijn ouders nooit goed was en er was dus ook veel ruzie tussen hun. Mijn zus ging toen op haar 19de al samen wonen en haar 3 jaar oudere vriend en heeft alle banden met mijn ouders verbroken, ik was toen 14 en zij wist als enigste dat ik homo was en zei tegen mij dat ik het voor mijn ouders voorlopig nog maar stil moest houden omdat anders het huis te klein zou zijn.

Als mijn ouders dan weg waren belde ik stiekem met mijn zus om contact te houden en verder schreef ik haar veel brieven, want ja mobiele telefoons waren er toen nog niet. Op mijn 17de kreeg ik mijn eerste echte vriend, hij was 3 jaar ouder dan mij en woonde op kamers in Amsterdam, maar kwam oorspronkelijk bij mij uit het dorp Lutjebroek en waren elkaar daar ook tegen gekomen in de lokale kroeg, en daarom besloot ik uit de kast te komen ongeacht wat mijn ouders er van zouden zeggen. Dat ging dus helemaal fout en werd per direct op straat gezet door mijn ouders, want homo zijn was een ziekte die niet genezen kon worden en moest uitgeroeid worden. Marie schrok enorm toen Robert dat zei. Ik heb toen al mijn geld afgehaald en ben naar Amsterdam gereisd om daar naar mijn vriend te gaan, dat ging een tijdje goed totdat ik een keer uit school kwam en hem een keer betrapte dat hij met een ander te bed lag en bleek dat hij al een tijdje een dubbele relatie had, de man waar hij mee te bed lag wist ook niet dat hij een dubbele relatie had en maakte het meteen uit met hem net zoals ik dat deed. Ik ben toen naar mijn zus en haar vriend gegaan hier in Tilburg, hun woonde hier eerst in dit appartement wat ze huurde en maakte een kamer vrij voor mij en ik mocht zolang blijven als ik wilde. Dat duurde een jaar of 3 a 4 en inmiddels had ik werk gevonden bij mijn huidige werkgever en op zoek naar iets voor mijzelf. Ik kreeg toen van mijn zus te horen dat dit appartement te koop zou komen als hun zouden verhuizen of dit niet iets voor mij was? Ja in principe wel maar jullie dan, had ik gevraagd aan mijn zus? Het bleek dat mijn zus en haar vriend op zoek waren naar iets groters omdat ze ook beide een kinderwens hadden en dan liever een huisje hadden in plaats van een appartement.

Een half jaar later hadden ze wat gevonden en gingen ze verhuizen en ik heb toen via de woningbouw dit appartement gekocht. Lang hebben ze niet van hun huisje kunnen genieten want door een noodlottig eenzijdig ongeval zijn mijn zus en mijn zwager beide overleden, mijn zus was op slag dood en mijn zwager heeft nog 2 dagen aan de beademing gelegen en is toen ook aan zijn verwondingen overleden. Ondanks dat mijn zus geen contact meer met mijn ouders had, heb ik er wel een rouwkaart naar toe gedaan, want het blijft wel hun dochter, maar heb niets meer van hun vernomen, geen kaartje of bloemstuk of iets dergelijks. Toen wist ik het 100% zeker, ik wilde helemaal niets meer met mijn ouders te maken hebben, mochten ze ooit nog contact opnemen met mij, zal ik niet terug reageren. Oh Robert toch, sorry dat ik er naar vroeg! Maakt niet uit Marie, daarom ben ik ook zo blij dat u wel Jonas en mij accepteert als homo en als stel, en je kon het ook niet weten, Jonas wist het wel maar ik wilde dit jou zelf een keer vertellen en daarom heeft Jonas niets gezegd. Voor mij zijn mijn ouders gewoon dood, of nog beter gezegd, ze bestaan gewoonweg niet meer. Plots klonk de deurbel, daar zou je de dames hebben met ons petekindje zei Robert en deed de nam de videotelefoon op. Dag dames kom er in, jullie moeten naar de 6de etage toe en Robert drukte op de knop om de deur te ontgrendelen. Robert wachtte de dames op bij de voordeur en begroette ze vriendelijk, Sabine en Yousra hadden een paar flessen wijn mee genomen voor Robert die hij met plezier in ontvangst nam. Binnen groette iedereen elkaar hartelijk en ze gingen met zijn allen aan tafel zitten rondom het gourmetstel.

Het werd nog een gezellige avond waarbij er veel werd gepraat en gelachen.

2067 keer gelezen

Score: 9
(van aantal stemmen: 26)

Je moet eerst inloggen om te kunnen stemmen.