" de erfenis van ome Sjors

Geplaatst door: rijlaarsman op 11-11-22

Ik kwam voor mijn werk vaak in de Canadese stad Toronto. Er was daar toentertijd een enorme grote boekwinkel. Waar ik uren kon dwalen. Naast grote afdeling cultuur Hadden zij toen ook al hele grote afdeling LHBQT+ boeken . Dat varieerde van romans tot medisch en ook porno. Ik heb daar toen wel eens wat literatuur weg gehaald van Tom of Finland tot van die boekenreeksen die hier in Nederland wel bekend zijn als “ stoere jongen of stoute jongens” Een verhaal is mij daar van altijd bij gebleven. Het boekje is helaas verloren gegaan met verhuizing maar het is nu de basis voor de verhalen reeks die ik graag wil maken.  Maar wel omgezet naar Nederlandse stijl en namen .



De Erfenis van ome Sjors


“ Hoi Rick “ hier je moeders. “Zeg het eens “ zei Rick.. “weet jij zeker dat je al die dozen uit de erfenis van ome Sjors Wilt ? Het zijn er nogal wat “ “ hoeveel zijn er dan ? Vroeg Rick. “ Nou ik tel er al gauw tien . Van paar grote dozen tot paar kleine “  Ik heb oma beloofd het uit te zoeken dus “ zei Rick . “ Okay dan komen we ze langs brengen zeg maar wanneer”  Past vrijdag ? Vroeg Rick. “Ja hoor” sprak moeders.

Zo gezegd zo gedaan en Vrijdagavond stonden er tien dozen in zijn kleine logeerkamertje .

“ Geen idee wat er allemaal in zit maar sommige wegen echt veel “ sprak zijn moeder. Je vader gaf trouwens aan dat sommige dozen hier en daar wat aan het scheuren zijn “ “komt goed “ zei Rick. Nadat zijn ouwelui weg waren krabbelde hij zich zelf eens achter de oren. “Waar begin je met zo iets” Maar toen viel Rick op dat op iedere doos een getal stond en hij kwam nummer 1 al snel tegen.  Hij opende de doos. Boven op lag een brief en een daaronder een dikke enveloppe .

Hij opende de brief en las tot zijn grote verbazing het volgende “ lieve Rick , hier is de erfenis van ome Sjors ik ben erg blij dat jij het gaat uitzoeken. Veel wat in deze dozen zit zal misschien jouw niet vreemd voorkomen. Ome Sjors of eigenlijk George was het nakomertje in de familie  en hij was de zoon van de broer van je opa .. En hij was ook de paradijsvogel in het toch wat saaie geheel van de familie. Ome Sjors was net zoals jij homoseksueel. En ik weet dat het nu soms niet makkelijk is, in zijn tijd was nog stuk lastiger. Veel succes Oma “  Rick moest glimlachen want oma was wat dat betreft een super moderne vrouw vergeleken bij haar leeftijdsgenoten. Ome Sjors had hij nooit gekend.  Hij was al in de jaren 80 gestorven aan de gevolgen van AIDS.  Rick pakte de grote enveloppe die onder de brief lag.

Hij sneed hem open en keek er in en hij trok er 2 dikke schriften uit. Op de Schriften stond een Dikke 1 en 2.  “Mmmmm” mompelde Rick.. Dan maar bij 1 beginnen. Hij pakte een kop koffie en sloeg het grote schrift open. 

Op de eerste pagina zat een wederom een enveloppe geplakt. Rick opende deze er kwamen een paar foto’s uit. Zijn mond viel open toen hij er naar keek.. Het waren 4 zwart wit foto’s. De eerste was wat vaag van een jonge man maar moeilijk te zien. De tweede was close up van dus ome Sjors. Een jonge man met krullen een gulle glimlach en heldere ogen. Wat brede kaak met en gelijkmatige trekken. “ ja jij bent inderdaad wel een hartebreker” mompelde Rick weer. De derde foto was weer ome Sjors maar in keurig maatpak.  En op de achterkant stond datum van 25 Maart 1965 - dag voor mijn keuring “ en de laatste foto was ome Sjors volledig naakt voor een spiegel .

Rick hapte even naar adem en voelde zijn kruis. Want hij stond daar frontaal naakt. Geschoren en zijn pik stond rechtop “   achterop stond 02 april “ Keuring positief “

Nou ik ben benieuwd wat er te lezen . Had even wat ongemakkelijk gevoel over zijn eigen bobbel in de broek. Maar goed het was en zoon van de broer van zijn opa . Dus er zat wat generatie tussen . 

Rick begon op de eerste pagina. Het was in dagboek vorm geschreven . Duidelijk handschrift en vlot geschreven voor die tijd. Sjors had blijkbaar een redelijk makkelijke jeugd in het Nederland van de opbouw. Hij rolde door zijn opleiding heen maar toen begon het gedoe. 

Rick Las : 


 “ Wij hadden vandaag een bijzondere Les . We kregen bezoek van de Veldwachter  Bruin, hij is de jonge broer van Mejuffrouw Bruin onze lerares.  Hij kwam ons onderwijzen in verkeer en vertellen over zijn beroep als Veldwachter . De verkeersles was erg interessant omdat niet zoals op de lagere school ging over hoe te gedragen maar meer over de andere facetten van het verkeer. En hij vertelde boeiend over zijn beroep. Wat hij allemaal mee had gemaakt. En dat hij trots was op zijn baan en zijn uniform.  Hij was een man van ongeveer 1.90 lang. Hij had kort geschoren hoofd en keurig geknipte snorretje. Hij had hele blauwe ogen. Hij droeg een uniform jas met flink gepoetste knopen en een leren riem over zijn schouder en riem om zijn jas wat hij een bokkentuig noemde. Verder droeg hij een ballonbroek, en hele hoge zwarte glimmende laarzen er onder. Die glommen nog meer als zijn knopen. Volgens mij droeg hij ze graag want hij keek er regelmatig naar.  Hij was wat mijn moeder noemde een “keurige verschijning”  Ik kon mijn ogen niet van hem afhouden en er knaagde een apart gevoel in mij wat ik niet kan omschrijven. Ik denk dat het ontzag was.  Maar toen ik later op het toilet was stond hij daar ook en hij stond daar zijn te plassen. Zijn benen enigszins wijd zoals een paard ook doet . Ik ving en glimp op van zijn piemel en ik moest weer even naar adem happen  want deze vindt ik mooi. En al helemaal met zijn uniform aan. Ik zag dat hij keurig afveegde en weer netjes opborg in zijn broek. Hij keek even of hij niet op zijn laarzen had gemorst denk ik.. Daarna waste hij zijn handen. En zette zijn pet weer op. Ik durfde hem niet aan te kijken maar hij had mij wel gezien. En hij liep langs en hij knikte naar mij.


Ik dook snel het toilet in maar kon niet piesen want mijn eigen piemel was hard. Ik had dit nog niet ervaren maar ik vindt het wel fijn. Ik waste mijn handen en maakte mijn gezicht goed nat met veel koud water en liep toen weer terug naar de gang. Maar ik had het nog steeds warm. Ik zag dat mejuffrouw Bruin nog even met haar broer stond te praten. Hij stond in het licht en oh wat zag hij er mooi uit in zijn uniform en hoge laarzen. Mejuffrouw Bruin wenkte mij en vroeg of ik haar broer even naar buiten wilde brengen. Maar al te graag. Maar ik durfde weinig te zeggen. Buitengekomen pakte hij een paar zwarte handschoenen uit zijn zak en gaf mij een hand . Als je nog eens wat wil weten knul kan je altijd langskomen op het bureau . Daarna stapte  hij met grote zwaai op de fiets en hij reed weg. Ik keek hem lang na. Toen ik later naar huis ging wist ik eigenlijk meteen wat ik wilde worden politie agent in uniform en hoge laarzen en met veldwachter Bruin als mijn collega. Thuis Waren vader en moeder niet thuis. Lag en briefje dat moeders boodschappen was doen en daarna even bij oma langs omdat ze zich niet zo goed voelde en dat vaders langer moest werken . Er stond lag brood en er stond nog restje soep  van gister. . Ik had geen trek en ik liep naar mijn kamer. Ik deed de deur dicht en op slot en ik deed mijn kleding even uit want ik wilde mij wassen. Maar toen ik alleen in mijn onderbroek stond zag ik die bobbel weer en deed mijn broek ook uit. Mijn piemel stond helemaal hard en ik zat er even aan en dat voelde lekker. Ik deed mijn ogen dicht en wreef er weer over en ik dacht aan veldwachter Bruin. En dat maakte mij warm en ik wreef nog harder en ik zag hem maar voor mij staan in zijn hoge zwarte laarzen en ik wilde die aanraken en hem ook.. en toen opeens voelde ik een heel vreemd maar lekker gevoel opkomen. Ik deed mijn ogen open en zag hoe uit mijn piemel en dikke laag witte vloeistof kwam die warm was en ik moest kreunen want er volgde nog een lading en ik zag dat mijn hele piemel nat was en ook mijn ballen. Ik hijgde hardop . Gelukkig had ik zeil op de vloer want daar lag alles nu op.  Ik hijgde na en ruimde daarna alles op. Oh dit was lekker maar ook vreemd vond ik. Had dit nog nooit gehad en ook niet met de gedachte aan de veldwachter. .. “


Nou oom Sjors mompelde Rick dat liegt er niet om dat was jouw eerste gay ervaring. En je eerste masturbatie op een man. Notabene ook redelijk fetisj gericht.  Rick voelde zich zelf ook erg opgewonden. Hij legde het schrift even weg en keek eens verder in de doos. Daar in lag veel krantenknipsels en ook een voorlichtingsboekje van de politie uit de jaren 60 met inderdaad wat hoog gelaarsde agenten. Rick kneep zich zelf ook even lekker in zijn kruis want een uniform man kon hem altijd wel bekoren.. Hij bladerde er nog even verder door en sloeg toen een zucht bij een plaatje van knappe man . Ook blond met snorretje . Hij droeg een leren jas maar ook met ballonbroek en laarzen. En met tekst ‘ ben jij ook die jongeman die durft op te komen voor de maatschappij ?  Rick kreeg behoorlijk stijve in zijn broek en opende zijn broek en liet zich zelf ook even gaan.. Hij kwam ook stevig klaar in zijn hand.. en terwijl hij nog na hijgde  mompelde  “ nou ome Sjors ik weet niet wat je nog meer in petto heb maar ik vindt nu al lekker .

3173 keer gelezen

Score: 9
(van aantal stemmen: 27)

Je moet eerst inloggen om te kunnen stemmen.