Erfenis van ome Sjors 2

Geplaatst door: rijlaarsman op 23-11-22

De Erfenis van ome Sjors 2


Rick ging weer door met het lezen van het dagboek. Maar het bleef beetje in het algemene en de teksten waar in ome Sjors zijn gevoel uitsprak voor de Veldwachter bleven beetje achter. Na nog wat saaie stukjes begon Rick beetje te twijfelen of het allemaal wel zo spannend was. 

De Doos bood zelf op dat wat hij er eerst uit haalde ook niet veel spannends. Hij ruimde de doos verder leeg en ging even wat anders doen. Maar het liet Rick niet los.  Na even wat boodschappen gedaan te hebben ging hij er nog maar weer eens voor zitten. En toen viel zijn oog op twee bladzijdes die aan elkaar geplakt leken. Rick haalde voorzichtig een scherp mesje er langs en toen vielen er een dun schriftje uit . “ ome Sjors houd blijkbaar van geheimen” sprak hij zachtjes . Op de voorkant stond in keurige Letters. “ Georges Dagboek 1”  Rick opende het dagboekje en de eerste pagina was meteen raak. Ome George had aan de binnenkant een plaatje geplakt van een hele mooie agent in ja hoor hoge glimmende  laarzen en uniform.  En er stond bijgeschreven “ mijn inspiratie voor altijd “  


Rick begon te lezen : 


Mijn ouders waren eerst niet heel erg enthousiast over mijn plannen om bij de politie te gaan .  Moeders zag al het gevaar van de wereld. Vaders was iets praktischer en vond wel dat het hem werk leek met toekomst mogelijkheden.  Maar ik moest mijn MULO wel eerst afmaken. Dat beloofde ik . De volgende dag meldde ik bij mejuffrouw Bruin over mijn plannen. Zij was enorm verheugd en beloofde mij haar broer op de hoogte te stellen.  Dat verheugde mij zeer want hij was uiteraard wel onbewust de aanstichter van deze keuze.  

Ik had hier door grote motivatie om mijn school snel en goed af te sluiten. Ik hoorde een tijdje niets van mejuffrouw de Bruin en over haar broer.  Totdat ik op vrijdagochtend een briefje kreeg of ik na mijn laatste les even langs haar wilde gaan. Uiteraard deed ik dit en ik merkte dat ik bij laatste les engels beetje afgeleid was. Ik liep snel naar het lokaal van mejuffrouw Bruin. Ze zag mij staan en wenkte mij binnen. “ kijk daar is onze nieuwe agent “ sprak zij lachend. “ mijn broer was erg verheugd te horen dat je deze keuze wilt maken en vraagt wanneer je tijd heb om even bij hem langs te komen op het bureau dan heeft hij wat spullen voor je en informatie “ ‘Mijn hart maakte een sprongetje en ik merkte dat mijn kruis ook iets deed “ heeft uw broer vanmiddag tijd ? 

Vroeg ik. “Zekers “ sprak zij “ Maar dan zou ik als ik jouw was wel tegen het eind van de middag gaan want volgens mij loopt dan zijn dienst af “ Doe ik . “ meld je dan even bij balie op het bureau .  Ik bedankte haar uitgebreid en ging snel naar huis. Ik trof daar mijn moeder aan en vertelde het. Ze keek nog steeds zorgelijk  maar ze had zich er blijkbaar al bij neergelegd.  “Dan moet je dat doen jongen. Laat je goed voorlichten door meneer Bruin”. Dat zal ik zeker doen.sprak ik. “Oh ja “ sprak moeders “ je weet dat wij vanavond Oma naar haar zuster gaan brengen he ? En dat wij dan blijven overnachten en morgen terug komen ? “Ja” sprak ik volgens mij vertelde Pa ook als zo iets.  “ Er zijn eieren in de kast maar als je even iets bij de snackbar gaat halen is dat ook prima hoor.  “ komt goed Moeders sprak ik en ik ging naar boven om even mijn huiswerk te doen . Maar ik merkte wel dat ik mij moeilijk kon richten op het werk. Echter met vooruitzicht vanmiddag veldwachter Bruin te spreken motiveerde mij ook weer om mijn huiswerk af te maken. Ik liep tegen half vijf naar beneden . Nam afscheid van mijn ouders en oma. En stapte op mijn fiets naar het bureau van de politie. Daar aangekomen te zijn melde ik mij bij de balie. Een wat oudere norse man keek mij aan zij dat ik maar even moest gaan zitten en dat hij de Bruin zou bellen. Ik bleef rustig wachten maar had in het lijf een onrustig gevoel en ik merkte dat ook mijn kruis weer bezig was.  Er lag een krant op het tafeltje dus ik nam die maar.  Ik zat in mijn krantje toen ik opeens naast mij hoorde “aspirant agent “ Ik keek omhoog en keek in de blauwe ogen van veldwachter Bruin. Hij was blijkbaar naar de kapper geweest. Strak geschoren en zijn snorretje keurig bijgewerkt. Ik stond meteen op. “ kom maar mee “ en ik liep achter hem aan. Hij droeg nu zijn jasje niet maar had keurig gestreken overhemd  aan.  Ik liep iets achter hem aan en ik ving en licht geur van echten mannenaftershave op gemengd met de geur van leer. Ik zag dat zijn hoge laarzen weer keurig gepoetst waren en ze leken nog hoger als de vorige keer . Ik kwam in keurig opgeruimd kantoor . “ ga zitten jongeman”  terwijl hij naar een stoel gebaarde.


Hij ging zelf op zijn bureau zitten tegen over mij .  Ik merkte dat ik dat heel prettig ervoer om in zijn nabijheid te zijn . We kletste eerst even over wat koetjes en kalfjes en daarna kwam hij snel terzake. “Dus jij wilt eventueel ook bij de politie ?  “ Ja” en ik vertelde waarom . Hij knikte tevreden . “Goede redenen, je heb er duidelijk over nagedacht” hij zag mij ondertussen kijken  “ zijn er ook nog andere redenen ? Vroeg hij Terwijl hij aan zijn rechter laars trok “ Ik zal er niet om liegen als ik zeg dat het dragen van een dergelijk uniform mij ook zeer aanspreekt en dat te samen met andere collega’s te zijn en te werken “ Hij keek mij met een grote glimlach aan . “ Dat begrijp ik volkomen”  “ verder nog iets anders ? Ik wist dat ik nu wat voorzichtiger moest zijn omdat ik natuurlijk niet met mijn aller diepste gevoelens bij hem terecht kon.. tenminste dat dacht ik. Hij draaide zich weer om en hij ondertussen en dik enveloppe in zijn hand. Terwijl hij zich omdraaide naar mij zag ik tot mijn grote verbazing dat hij een behoorlijk dikke bobbel had gekregen in zijn broek. Hij schrok een beetje daarvan omdat ik er naar keek . Hij keek beetje verward. Hij overhandigde mij de enveloppe. “ hier zit alle informatie in die je nodig heb voor de aanmelding” spraak hij wat hees. “ ik kom binnen kort nog keer naar school met voorlichtingsfilm, misschien vindt je die ook leuk om te zien”  “Mag ik nog eens vragen hoe oud je bent? “ Ja , ik ben 17, ik ben namelijk in de lagere school keer blijven zitten omdat ik nogal ziek ben geweest “  Ik hoorde hem mompelen “17”  “wanneer wordt je 18 ? “ Volgende maand “ antwoord ik . 

Hij keek mij intens aan . Hij legde een hand op mijn schouder “ afgezien het feit dat ik denk dat jij een uitstekende diender zal zijn , vind ik jou ook een hele leuke , spannende knul. Waar mee ik graag meer in contact zou willen komen “  Ik weet niet of dat bij jouw ook opgekomen is. Maar ik denk dat jij net zoals ik een voorkeur heb voor een jongen dan voor een meisje ! En daar bij komt ook nog een voorkeur voor- en toen legde hij zijn hand op zijn kruis en zijn hoge laars- voor deze items” “klopt dat ?   Ik moest drie keer slikken en durfde hem niet aan te kijken maar hij sprak mijn diepste gevoelens uit. “ ja “ zei ik zachtjes “ dat klopt”  Hij duwde mijn hoofd omhoog en keek mij nog een keer aan. En hij kwam naar voren toen en toe zoende hij mij . Ik rook zijn aftershave en ik voelde zijn lippen op mij. Het leek wel of er duizenden rotjes en vuurpijlen in mij ontplofte. Zowel in mijn kruis als in mijn hoofd. Ik beantwoorde zijn kus met een kus. Hij kuste terug en duwde voorzichtig zijn tong even naar binnen. Dat was een heerlijk gevoel. Daarna kwam hij weer overeind. Ik zag een ietwat rood aangelopen gezicht met paar hele blije ogen en in zijn politie broek zat hele dikke bobbel.


Die bobbel had ik ook.  “ George” sprak hij. “ wij moeten voorzichtig zijn “ je bent officieel nog minderjarig en ik als diender heb ook bepaalde verantwoordelijkheden . Maar ik kan en mag jouw wel begeleiden in jouw keuze. 

Wil je dat ?  “ heel graag “ antwoorden ik. “ Mooi “ sprak hij .  Kom mee. Ik liep achter hem aan en we liepen terug naar de norse balie meneer.  “Jansen “ sprak hij . Deze jongeman gaat het jongeren programma in, weet je jij toevallig of er nog wat uniform onderdelen overzijn ?  Jansen keek hem aan “ op het moment is kleding kast leeg vanwege een een hertelling. Er staan paar dozen  in de gang maar dat zijn alleen maar oude jassen die vernietigd gaan worden en die zijn al officieel afgesloten dus daar kunnen we niets mee. Hooguit een pet “ en hij gebaarde naar een plank. “ kom even mee ‘ en ik liep achter hem aan. Op een plank lagen wat petten. Hij keek naar mijn hoofd en pakte er een. Hij trok mij voor een spiegel die daar hing en zette deze mij op. Ik kreeg een heerlijk gevoel van binnen. Hij duwde pet iets strakker op mijn hoofd . Hij stond achter mij en ik voelde hoe zijn kruis tegen mij aan duwde . Je heb een goede kop voor een pet” fluisterde hij. Alleen even wat korte kapsel en daarbij paar goede laarzen en uniform en jij bent een diender “ Mijn eigen bobbel stond hard en hij kneep even voorzichtig in mijn broek.  Ik kreunde zachtjes.  Hij stapte weet wat naar achteren  omdat Jansen er aan kwam. “ volgens mij Bruin staat er nog wat in het andere bureau . Ik kan even bellen voor je ? Dat is goed. Okay jongeman sprak Bruin tegen mij. Neem die pet vast mee en ga de enveloppe met inhoud bestuderen.  Ik Moet nog wat doen en ik doe morgen een ronde in jouw straat en ik hoop dan dat je ouders er ook zijn want ik wil ook hun graag even spreken. Hij knipoogde naar mij.  “ geef mij even je huisnummer en telefoonnummer . Dat deed ik . Bruin liep met mij mee naar de deur. Hij gaf een hand en sprak zacht ‘ ik bel je straks even is dat goed ? Ja graag zei ik en liep naar buiten .  Ik fietste zo snel als ik kon naar huis toe. Thuis gekomen wachten ik vol ongeduld op het telefoontje. Ik merkte dat de bobbel in mijn broek nog steeds hard was en merkte dat er zelf iets van vochtig plekje in zat..


“ Nou Ome George “ sprak Rick terwijl die in zijn eigen bobbel kneep. Je schrijft spannend. En hij las verder :


Het duurde niet lang of de telefoon ging en ik nam hem op . Het was inderdaad Veldwachter Bruin.  “ goedenavond hier Ewald Bruin. Spreek ik met George ? ‘ Ja dat doet u “ sprak George. 

Fijn om te horen vervolgde Hij.  Ik heb goed nieuws voor je. Ik heb het andere bureau even gesproken en zij hebben nog uniformen en dito zaken liggen. Maar daarvoor heb ik wel je maten nodig. Weet je je eigen maten qua kleding en schoenmaat ?  Eh niet alles want ik draag weinig kostuums. Misschien moet u even komen meten ? Vroeg George. Terwijl hij dat zei merkte hij dat zijn bobbel in de broek weer groter werd. .. Er viel even een stilte aan de andere kant van de lijn. Toen hoorde hij Ewald zeggen.. dat zou ik graag doen maar misschien is dat nu niet zo handig.  Je bent alleen thuis en ik durf niet helemaal in te staan voor mijzelf… hij hijgde er beetje bij. En je bent nog jong . En je ouders hebben officieel nog geen goedkeuring gegeven via het gesprek en formulier. George merkte dat hij wat teleurgesteld raakte door dit antwoord. Hij wilde nog wel even met de Diender de Bruin zijn. Maar hij begreep het ook wel weer.  Misschien moeten we even kijken of we na jouw verjaardag iets kunnen regelen sprak Ewald. Dat is goed  sprak George . 

Mijn verjaardag is over 3 weken . Prima sprak Ewald . Ik heb daarna paar vrije dagen misschien kunnen we dan even kijken. En vraag e ouders even wanneer zij tijd hebben dan kunnen we de papieren vast in orde maken.  ja  dat zal ik vragen. Zei George.  Wat is je voetmaat ? Vroeg Ewald . 43 en half.. Zei George. Dus dat zal 44 worden sprak Ewald. Dat is goede maat. Daar hebben we de nodige laarzen van.. George voelde de bobbel weer toenemen. Ik moet nu ophangen sprak de Diender. Ik hoor van je..  Ik legde de telefoon weer op de haak en ik voelde mij teleurgesteld en ook ja opgewonden met wat komen gaat. Ik liep terug naar mijn kamer en pakte de politie pet en zette deze op.. Hij stond mij goed .. Ik keek nog even naar de informatie en voorlichtingsfolder die ik gekregen had en merkte dat ik een goede keuze ging maken. Mijn bobbel groeide weer in de broek. En ik deed iets wat ik nooit eerder had gedaan. Ik kleed mij uit en ik ging naakt voor mijn spiegel staan met mijn pet op.. en ik betaste mij zelf.. en voordat ik er erg in had was mijn pik weer hard en masseerde. Deze beetje en ik begon weer te lozen… veel en snel….



Rick sloeg de volgende pagina open en zag dat ome George een plaatse had bijgetekend van naakte jongen met pet op voor de spiegel.. het was en wat klungelig plaatje maar Rick voelde wel de opwinding….

 Hij keek eens in de doos waarbij hij het dagboek uithaalde. Hij zag dat er doos in zat. zorgvuldig dicht geplakt. Met klein mesje sneed Rick hem open . Er lag een katoenen doek in. Hij haalde deze weg en zag tot zijn grote verbazing een politie pet liggen. In uitstekende  conditie. Hij pakte deze op en zag aan de binnenkant staan George. Rick draaide zich om en pakte de pet op en liep naar de spiegel en zette deze op. Tot zijn grote verbazing paste deze goed en hij stond ja ook goed. “ misschien iets korter kapsel er bij” sprak Rick lachend. Maar ook hij merkte dat het wat deed. Hij had ook een dikke bobbel in de broek weer.. en kneep er even in..

Ben benieuwd wat George verder gaat doen 

2332 keer gelezen

Score: 8
(van aantal stemmen: 26)

Je moet eerst inloggen om te kunnen stemmen.